Yeşilyurt Belediyesinin Vizyonel Yatırımlarından Şahintepesi Macera Parkı Ve Sosyal Tesisleri İçin İlk Kazma Vuruldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatlerinden olan Şahintepesi Macera Parkı ve Sosyal Tesislerinin yapım işi başladı. Başkan Çınar, “ İlçemizin turizm potansiyelini artıracak kıymetli bir eseri daha hemşerilerimizin hizmetine sunmak adına dört koldan çalışıyoruz.” diye konuştu.

ŞAHİNTEPESİ MACERA PARKI-SOSYAL TESİSLERİN YAPIM İŞİ HIZ KAZANDI

Yeşilyurt Belediyesinin vizyonel yatırımları arasında yer alan Şahintepesi Macera Parkı ve Sosyal Tesislerinin hizmete gireceği bölgede kazı çalışmaları başladı.

BAŞKAN ÇINAR, KAZI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Çalışmaları yerinde inceleyerek hazırlanan proje üzerine Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle istişare eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’a çok değerli ve özel bir proje daha kazandıracaklarını ifade etti.

“YEŞİLYURT’UMUZUN GİZLİ KALMIŞ ZENGİNLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK”

Yeşilyurt’un gizli kalmış doğal güzelliklerini Şahintepesi Macera Parkı ve Sosyal Tesisler projesiyle gün yüzüne çıkaracaklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şahintepesi Macera Parkı ve Sosyal Tesis Projesi’nin, Kadim Çırmıhtı’ya canlılık katacağını, bölgenin daha fazla hareketlenmesine vesile olacağını söyledi.

“BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRIP, CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Bölgeyi geliştirip ve turizm merkezine dönüştürmek için yatırımlarına devam ettiklerini anımsatan Başkan Çınar, “Tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra yeşil alanları ve doğal güzellikleriyle her yönden çok kıymetli bir bölgemiz olan Çırmıhtı’nın var olan güçlü potansiyelini doğru ve kalıcı yatırımlarla turizme kazandırmak adına çok ciddi yatırımlar ve projeler uyguluyoruz. Yeşilyurtumuzun marka değerine yakışacak, bölgemizin turizm potansiyeline katma değer katacak özelliklere sahip farklı ve dikkat çekici yatırımlarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz. Uzun yıllardır bölge halkına düğün salonu ve lokanta olarak hizmet veren,daha sonra atıl duruma geçen Şahintepesini bölgemizin gelişim seviyesine yakışacak, yerli ve yabancı turistlerin ilgi göstereceği bir yapıya kavuşturmak istiyoruz.31 Mart Seçimleri sırasında vaatlerimiz arasında yer verdiğimiz ‘Şahintepesi Macera Parkı-Sosyal Tesisler’ projesi için gerekli ön hazırlıklarımızı ve projemizi tamamlayarak kazı çalışmalarına başladık. Burası yaklaşık 37 dönümü kapsayan, özellikle yaz aylarında havadar olmasından dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Bizlerde böylesine kıymetli bir bölgeyi hem hemşerilerimizin hem de bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin keyifle zaman geçirebileceği, dinlenebileceği, spor yapabileceği bir hüviyete kavuşturmak adına çalışmalara hız verdik. Bölgemizin tüm güzelliklerine tepeden bakan bir noktada bulunmasının yanı sıra havası ve yeşil alanlarıyla her yönüyle çok kıymetli olan bu bölgemizi, farklı sosyal donatıları ve aktivite alanlarıyla 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap edecek cazibe merkezi hüviyetine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bölgemizin turizm potansiyelinin hareketlenmesine katkı sunacak olan bu projemizi geleneksel mimari yapıya göre yeniden restore ettiğimiz tarihi konaklarımız, yöresel ürünlerimizin tanıtım faaliyetleri, sokak sağlıklaştırılmaları ve meydan düzenlemeleriyle bir bütün halinde görmekteyiz.  Kadim Çırmıhtı’nın tarihi ve turistik mekânlarının, doğal güzelliklerinin, dalbastı kirazının ve yöresel yemeklerinin bu tür projelerle hak ettiği değeri görmesini sağlayacağız. “ diye konuştu.

“7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDEN MEKÂNLARIYLA YENİ BİR YAŞAM MERKEZİ GELİYOR”

Projenin teknik detayları hakkında bilgiler paylaşan Başkan Çınar, “ Kadim Çırmıhtı’nın eşsiz güzelliklerine yakışacak şekilde tasarımını yaptığımız projemizde bir dönümlük alan içerisinde üç katlı sosyal tesisimizin yanı sıra içerisinde çok farklı türlerde balıkların olduğu akvaryum yerleştireceğiz. Açık ve kapalı otopark, kafes hayvanlarının bulunduğu mini bir hayvanat bahçesi, balonlu eğlence havuzu, mini masal parkı, dağ kızağı alanı, paintbaal alanı, wc-lavabo, bay-bayan mescit ile bebek bakım odaları yer alacaktır. Dağ kızağı alanı ve paintbaal alanlarıyla buradaki eşsiz güzelliklerin daha fazla tanınmasını sağlayacağız. Bölgemizin sosyal ve doğal kimliğine artı değerler katacak olan bu projemizi tamamlayıp hizmete sunduğumuzda yerli ve yabancı turistlerimizin buraya akın edeceklerine yürekten inanıyorum. Gedik Sosyal Tesislerimiz ile Şahintepesi arasında ayrıca teleferik sistemi de kurmayı planlıyoruz, bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Sosyal donatıları, her yaştan vatandaşa hitap eden aktivite alanlarıyla bölgemize farklılık getirecek projemizi hizmete sunmak için açıkçası sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler