Yeşilyurt Belediyesi’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramına Özel Yarışma

Yeşilyurt Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında; yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle zamanlarını evde geçiren çocuklara özel olarak ‘Evde 23 Nisan’ Şiir Yarışması düzenleyecek. 

23 NİSAN’I EN İYİ VE EN GÜZEL ANLATAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

5,6,7 ve 8 nci sınıf öğrencilerin katılabileceği yarışmada 23 Nisan’a özel olarak hazırlanacak bayraklı ve balonlu dekorlar önünde seslendirilecek şiirleri gönderen öğrenciler arasında yapılacak değerlendirmede; 23 Nisan ile vatan ve bayrak sevdasını en iyi şekilde anlatanlara para ödülünün yanı sıra satranç takımı hediye edilecek.

SONUÇLAR, 23 NİSAN 2020 TARİHİNDE AÇIKLANACAK

Öğrenciler çektikleri videoları en geç 21 Nisan 2020 Salı Gününe kadar [email protected] adresine gönderebilecek. 22 Nisan 2020 Çarşamba günü yapılacak değerlendirmelerin ardından dereceye giren öğrencilerin isimleri 23 Nisan 2020 tarihinde yesilyurtbel.tr adresinden açıklanacak.Yarışmayla ilgili detaylı bilgiler 0538 854 79 47 nolu iletişim hattından öğrenilebilecek.

“AMACIMIZ; 23 NİSAN’I, VATAN VE BAYRAK SEVDASINI MİNİK KALPLERE AŞILAMAK”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının özüne ve ruhuna yakışan bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Öncelikle dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'da, Ulusal Egemenliğimizi bizlere sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ile bağımsızlık yolunda canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve saygıyla anıyoruz.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir çocuk bayramıdır. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu özel ve değerli bayramı evlerinde aynı coşku ve heyecanla kutlamaları için ‘Evde 23 Nisan’ Şiir Yarışması düzenlemeye karar verdik. Dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de can kayıplarına yol açan (KOVİD-19) salgını nedeniyle zamanlarını evde geçiren çocuklarımızın 23 Nisan heyecanını aynı seviyede yaşamalarına imkân tanımak adına toplumda farkındalık yaratan bir etkinliğin altına imza atacağız. Yarışmamızın temel amacı; sahip olduğumuz şanlı tarihimizi bilerek, çok zor şartlarda kazanılmış bir zaferin sonucu olan Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerlemek için geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza, bu kutsal duyguları aşılamaktır.23 Nisan’ın özüne ve ruhuna yakışan bir formatta hazırladığımız yarışmaya katılmak isteyen 5,6,7 ve 8 nci sınıf öğrencilerimiz evlerinde bayraklarla ve balonlarla hazırlayacakları dekorlar önünde 23 Nisan ile vatan ve memleket sevdasını anlatan şiirlerinden oluşan videolarını en geç 21 Nisan 2020 tarihine kadar [email protected] meil adresine göndermeleri yeterli olacaktır. Gerek hazırlanacak dekor gerekse de okunan şiirin özgünlüğü, çocuklarımızın hitabeti ve vücut dili ile video çekiminin kalitesi ayrı ayrı puanlamaya tabi tutulacaktır.Gönderilen videoların genel değerlendirmesini 22 Nisan 2020 tarihinde yaptıktan sonra dereceye giren evlatlarımızın isimlerini 23 Nisan 2020 tarihinde resmi sitemiz olan yesilyurtbel.tr’den açıklayacağız.Yarışmada birinci olana 1000 TL, ikinci olana 750 TL., üçüncü olana 500 TL., mansiyon dalında ise üç öğrencimize 250 TL. para ödülü vereceğiz. Bununla birlikte yarışmaya katılan her öğrencimize satranç takımı göndereceğiz. Yarışmanın şartnamesini aşağıda beyan ediyoruz. Yarışmayla ilgili bilgi almak isteyen velilerimiz ve öğrencilerimiz 0538 854 79 47 nolu telefonu arayabilirler. Bu arada çekilen videolar, 23 Nisan 2020 tarihinde TRT’de yayımlanacak olan bayram özel programına da gönderilecektir. Tüm çocuklarımızı bu özel ve anlamlı günde okuyacakları şiirlerle yarışmaya katılmaya davet ediyorum. “ dedi.



 

YEŞİLYURT BELEDİYESİ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

“EVDE 23 NİSAN” YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

  1. Yarışmanın konusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olacaktır. 

  2. Yarışmaya 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri katılabilecek.

  3. Her öğrenci en fazla 5 kıtadan oluşan iki  şiir ile yarışmaya katılabilir.

  4. Öğrenciler evlerinin bir köşesine dekor oluşturacak. (Örneğin Bayrak ve balonlarla süslü bir köşe) Dekor ayrı puanlama ile değerlendirilecektir. 

  5. Şiirler hazırlanan dekor önünde okunarak videoya çekilecek. Video çekiminde sesli fonlar kullanılabilir. 

  6. Videolar en geç 21.04.2020 Salı günü mesai bitimine kadar  [email protected] adresine gönderilecek.

  7. Videolar ile birlikte ekteki form da doldurularak video ile birlikte gönderilecektir. Veliler forma ad ve soyadlarını yazarak EVET kısmına “X”  işareti koyacaklar.

  8. Değerlendirmeler 22.04.2020 Çarşamba günü yapılacak olup sonuçlar 23.04.2020 tarihinde yesilyurt.bel.tr adresinde yayınlanacaktır. 

  9. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için 0538 854 79 47 nolu telefonu arayabilirsiniz.

  10.  
  • Şiirin özgünlüğü 20 Puan

  • Dekor Çalışması 20 Puan

  • Hitabet 30 Puan

  • Vücut Dili 20 Puan

  • Video Çekimi 10 Puan

  1. Ödüller

  • 1. ESER 1000 TL

  • 2. ESER 750 TL

  • 3. ESER 500 TL

  • MANSİYON 250 TL (3 ADET)

  • Katılan her öğrenciye Satranç Takımı hediye edilecektir.






 

YEŞİLYURT BELEDİYESİ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

“EVDE 23 NİSAN” YARIŞMA BAŞVURU FORMU


 

ADI :

SOYADI :

OKULU :

YAŞI :

TLF. NO 1 :

TLF. NO 2 :


 

Öğrencimin yarışma için video göndermesinde ve gönderilen videoların TRT 23 NİSAN programına gönderilmesinde tarafımca bir sakınca bulunmamaktadır. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler