Vali Baruş Polis Teşkilatının 175’ci Yılını Yol Kontrol Noktasında Kutladı

Vali Aydın Baruş beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile birlikte Türk Polis Teşkilatının 175’ci yılı dolayısıyla Elazığ yolu kontrol noktasında görevli polisleri ziyaret ederek polis haftasını kutladılar.

Sorumlu Emniyet Müdürleri Serdar Aytekin ve Murat Aslan’dan uygulamalar ile ilgili bilgiler alan Vali Baruş, yol kontrolü sırasında seyahat eden sürücüleri Koronavirüs tedbirleri konusunda bilgilendirerek hayırlı yolculuklar diledi. Uygulama noktasında görevli sağlık personelini de yaptıkları çalışmalardan ötürü tebrik etti.

Türk Polis Teşkilatının 175’ci yılı dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren; “Teşkilatımızın kuruluşunun 175. Yıldönümünde Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Valimize gösterdikleri teveccühten ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm teşkilatın, görev başında olan tüm arkadaşlarımın kuruluş yıldönümünü kutluyorum”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmasında; “Bu yılın ilk başlarında yaşanan deprem ve sonrasında yaşanan Koronavirüs tedbirleri konusunda fedakarca görev yapan Emniyet Teşkilatının Polis Haftasını ve Polis Bayramını kutlar, 10 Nisan Cuma günü akşam 21.00 tüm vatandaşlarımızı onları alkışlamaya davet ediyorum” dedi.

Vali Aydın Baruş ise; “10 Nisan Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü. Emniyet Teşkilatımız bu yıl kuruluşunun 175. Yıl dönümünü kutluyor. Çok köklü ve kurulduğu yıldan bugüne kadar Türk Milletinin huzur ve güvenliği için canla başla mücadele eden, gece gündüz çalışan, mesai mefhumu gözetmeyen çok fedakar bir teşkilat. Emniyet teşkilatımızın tüm mensuplarına buradan teşekkür ediyorum, minnetlerimi sunuyorum. 

D-300 karayolunda kontrol noktasındayız. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ilimize giriş ve çıkışlar kısıtlandı. Bu kontrol noktasında arkadaşlarımız gece-gündüz görev yapıyorlar. Polis Teşkilatımız zaten geçmişten beri bu fedakarlığı ile tüm dünya polis teşkilatlarına örnek olmuştur. Gerek 24 Ocak’ta yaşamış olduğumuz Sivrice merkezli depremden sonra alınan tedbirlerde, gerekse Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerde arkadaşlarımız gerçekten can siperane çalışıyorlar. Malatya’da alınan tedbirlerin yerinde olduğunu hep birlikte görüyoruz. Gerek vatandaşlarımızın sokağa çıkmamaları, evlerinde kalmaları için göstermiş olduğu çabalar gerekse de sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımıza devletimizin yardımlarının ulaştırılması noktasında yapmış olduğu fedakarca çalışmalar takdire şayandır. Bu vesile ile hem milletimiz hem de Malatyalılar adına kendilerine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu nice kuruluş yılları diliyorum.  Büyükşehir Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi 10 Nisan Polisimize Alkış Günü. Devlet görevlileri olarak, vatandaşlarımız olarak el ele bu mücadeleden inşallah sağlıkla çıkacağız, güçlü çıkacağız. Yeter ki vatandaşlarımız devletimizin ilan ettiği sağlık tedbirlerine riayet etsinler, yasaklara uysunlar” diyerek sözlerini tamamladı. 

Akabinde görevli polis memurlarına ikramlarda bulunarak Türk Polis Teşkilatının 175’ci yılını kutladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler