Tarih, Mekân ve Milli Ruh İçin Pedal Çevirip, İstiklal Marşını Okudular

Malatya Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu gönüllü üyeleri İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılı ve 2021 yılının “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” yılı kabul edilmesi dolayısı ile “Tarih, Mekân ve Milli Ruh İçin Pedal Çeviriyoruz” programı kapsamında Malatya’nın farklı tarihi mekânlarda İstiklal Marşı’mızın 10 kıtasını okudu.

Malatya Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu organizasyonunda geçtiğimiz aylarda düzenlenen bisiklet turunda,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı dolayısı ile yapmış olduğu program teklifi doğrultusunda hayata geçirilen çalışmaya bisiklet severler yoğun ilgi gösterdiler. 

Malatya Kent Konseyi Binası’nın önünden başlayan bisiklet turunda Bisiklet Çalışma Grubu gönüllü üyeleri İnönü Caddesi, Atatürk Evi, Kent Müzesi, Yeni Cami, Arslantepe Höyüğü, Ulu Cami, Battalgazi Surları, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Tren Garı ve Malatya Şehitliği noktalarında hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudu. 

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılı dolayısı ile tarih, mekân ve milli ruh bilinci oluşturmak amacıyla bisiklet turu düzenlediklerini söyledi. Tur ile birlikte İstiklal Marşı’mızın her bir kıtasını ayrı bir tarihi mekânda okuduklarını belirten Batar, “ Bisiklet Çalışma Grubumuzun gönüllü üyelerine ve gün boyunca bizlere eşlik eden emniyet mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu Temsilcisi Mustafa Ekici, “Bisiklet Çalışma Grubu olarak bu anlamlı günde, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılı dolayısı ile tarihi mekânlarda İstiklal Marşı’mızı okuyarak bir farkındalık oluşturmak istedik” dedi. Birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yapan Ekici, farklı bir pencereden sosyal ve kültürel çalışmalara destek vermeye gayret gösterdiklerini söyledi. Mustafa Ekici,  program çerçevesinde katılım gösteren gönüllü üyelere, Malatya Büyükşehir Belediyesine ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 

Programa katılan Bisiklet Çalışma Grubu gönüllü üyeleri İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılı dolayısı ile yapılan çalışmanın özel ve anlamlı bir çalışma olduğunu ifade ederek,  desteklerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler