“Mehmet Ali Aydınlar Malatya Lisesi” Protokolü İmzalandı

Vali Aydın Baruş Başkanlığında, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından yaptırılacak 24 derslikli lisenin protokol imza töreni valilik toplantı salonunda düzenlendi.

 

Vali Aydın Baruş, “24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem ve daha sonra farklı zamanlarda meydana gelen sarsıntılarda kentteki bazı okullar hasar gördü. Hasar gören binaların yenilenmesi konusunda çalışma başlattık, bunun semeresini de alıyoruz. Bu yıl itibarıyla kentte 22 yeni okul binası inşaatı başlıyor. 32 okulda güçlendirme çalışmalarımız süratle devam ediyor. İnşallah eğitim öğretim yılı başlangıcında bunları eğitim hayatına kazandıracağız. Çocukların daha ferah ortamlarda eğitim alma imkanına kavuşmasını temin edeceğiz" dedi.

 

Kentteki eğitim kurumlarının kaliteli hale gelmesinde Malatyalı hayırseverlerin katkısının çok büyük olduğuna işaret eden Vali Baruş, kentin dört bir tarafında hayırseverlerimiz okul, eğitim kompleksi ve sağlık tesisleri yaptırdı. Arapgir ilçesine gidenler, orada modern bir Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, diğer eğitim tesisleriyle, konferans salonuyla gerçekten gurur duyulası eserlere şahitlik edeceklerdir. Arapgir'in eğitimde bu seviyeye gelmesinde Aydınlar'ın çok büyük katkısı olmuştur. Depremin ardından Aydınlar ile temasta bulunduk, kentin okul ihtiyacı bulunduğunu kendilerine ilettik. Sağ olsunlar, şehrin ihtiyacını karşılama yönünde irade beyan ettiler. Bugün de Battalgazi ilçesi Çamurlu Mahallesi'nde Mehmet Ali Aydınlar Malatya Lisesini yapmak üzere kendisiyle protokol imzalayacağız. Okulumuz 24 derslikli inşa edilecek. Sadece okul binası değil spor ve konferans salonu da inşaatın içinde bulunacak. Yapılacak olan 816 öğrenci kapasiteli lise, sınavla alım yapan bir okul olacak ” dedi.

 

Mehmet Ali Aydınlar ise depremden sonra kentin okul ihtiyacıyla ilgili talebin iletilmesi üzerine, "Memnuniyetle üzerlerine düşeni yerine getireceklerini" söyledi.

 

Protokolün ardından hemen inşaata başlanacağını belirten Aydınlar, "Arapgir'deki okullarımız gibi her şeyin en iyisini, mükemmelini yapıyoruz. Yatırımların önemli bir kısmını genelde Arapgir İlçemize yapıyordum. Özellikle depremden sonra Malatya’nın okul ihtiyacı doğduğundan biz de özerimize düşen görev ne ise onu yapalım dedik. Vali Bey ile birkaç kez görüşmemizin ardından bu okul için mutabık kaldık.  Bu okul da yine çok mükemmel bir tesis olacak, burada da en iyisini yapacağız. Hayırlı olsun. Buradan ülkemize iyi yetişmiş, nitelikli gençler kazandırmanın kapısını açmış olacağız." dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Battalgazi'ye yapılacak eğitim kurumunun bir yıl gibi kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Başkan Gürkan, Mehmet Ali Aydınlar’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, eğitime verdiği destekten dolayı Aydınlar'a teşekkür etti.

 

Daha sonra Vali Aydın Baruş ve Mehmet Ali Aydınlar, lisenin protokolünü imzaladı.

 

Programda, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da hazır bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler