Malatyapsor’u Almış Bir Üst Lige Çıkartmış Gibi Teşekkür Ediyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  “Pamukkale Üniversitesi Rektörünü gördünüz. Eşine özel kadro açtı. O buz dağının görünen kısmı. Sadece Denizli’de yaşanmıyor, tüm Türkiye’de bu tür şeyler yaşanıyor. Malatya’da yaşanmıyor mu? Yaşanıyor. Malatya AK Parti çiftliğine dönüşmüş durumda.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileri ile Malatya İl Başkanlığı binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İKTİDARA GELİR GELMEZ KAYIRMACILIĞA SON VERECEĞİZ

Son günlerde en çok konuşulan konuların başında gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün eşine özel kadro açması konusunu ele alan Ağbaba, “KPSS’de Türkiye derecesi yapıyor eleniyor. Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden mezun olup AKP Milletvekili tanıdığı olmadığı için kamuda işe yerleşemeyenler.Devletin bankaları AKP’li eski siyasetçilere iş bulma kurumuna dönüştü. Ömründe bankadan para çekme yatırma dışında bankacılık işlemi bilmeyen kişileri banka yönetimlerine atıyorlar. Pehlivanı alıp banka yönetim kurulu üyeliğine getirdiler. Liyakat kalmadı.İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş devletteki kayırmacılığa son vermek olacak.”dedi.

AK PARTİ’YE OY VEREN FAKİR FUKARA ANCAK TYP’DEN 6 AY TEMİZLİKÇİ OLUYOR

“Üniversiteler AKP’ye yakın kişileri istihdam etme kurumları oldu” diyen Veli Ağbaba, “Ömründe makale yazmamış, bilimsel çalışma yapmamış insanlar rektör oluyor. Niye? Bir cemaate, siyasi görüşe mensup olduğu için Pamukkale rektörünü gördünüz. Eşine özel kadro açtı. O buz dağının görünen kısmı. Sadece Denizli’de yaşanmıyor, tüm Türkiye’de bu tür şeyler yaşanıyor. Malatya’da yaşanmıyor mu? Yaşanıyor. Malatya AK Parti çiftliğine dönüşmüş durumda. Belediyesine bakın. Kurumlarına bakın. Milletvekillerinin yanında belediyeden maaş alıp çalışanlara bakın. Bu düzeni reddediyoruz.AK Partiye oy veren fakir fukara işe giremiyor. Belki TYP’den 6 ay bir temizlik işi buluyor. Türkiye’ye liyakat sistemini mutlaka getireceğiz” ifadelerini kullandı.

NE TEŞEKKÜRÜ? SANKİ MALATYASPOR’U ALIP BİR ÜST LİGE ÇIKARMIŞ.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının devamında; “Övünerek söylemek isterim ki hem geçmiş dönemde hem de son dönemde nerede Malatya’nın bir sorunu varsa nerde bir haksızlık varsa karşısında Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilini bulmuştur. Malatya’ya kim haksızlık yapıyorsa başta Malatyaspor olmak üzere onun karşısında duruyoruz. Birileri yalakalıkta sınır tanımıyor ‘değerli hemşehrimiz Recep Tayip Erdoğan’a!’ teşekkür ediyor. Değerli hemşehrimiz sanki Malatyaspor’a özel bir şey yapmış gibi sanki Malatyapsor’u almış bir üst lige çıkartmış gibi teşekkür ediyorlar. Recep Tayip Erdağan’a teşekkür ediyorsan, Recep Tayip Erdağan’a söyle üç beş tane bürokrat atasın, üç beş tane bakan yapsın. Hepsi Trabzon’dan mı çıkacak bakanların? Kaç tane Trabzonlu bakan var? Kaç tane vali var? Ben demiyorum teşekkür edecekseniz bu konuda teşekkür edin. Kravatlı tek adamımız kalmadı diyorlar. Ne demek bir tek bürokratımız kalmadı, ey yalakalıkta sınır tanımayanlar. Bakanlıktan vazgeçtik bir tane bakan yardımcısı yapın. Üç beş tane bürokrat atayın bari” dedi.

‘DEPREM BÖLGESİNDE BARINMA SORUNU VAR’ DEDİK, BİZİ YALANLADILAR.6 AYDIR 1 TEK EV YAPILMADI

“Malatya’yla ilgili sorunları gündeme getirmeye devam edeceğiz, Malatya ile ilgili çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Ağbaba, “Hangi ilçede ne sorun varsa orada olacağız.Geçtiğimiz günlerde  yaşanılan depremin hemen ardından il başkanımızla birlikte Pütürge’ye gittik. Ocak ayında Pütürge’ye gittik depremin olduğunda ilk biz gittik. ‘Deprem bölgesinde ev problemi var, barınma problemi var, hayvanların barınma problemi var’ dedik. Birileri -görevi olmamasına rağmen-bizi yalanladı ama geldiğimiz şu noktada hala Pütürge’nin hiçbir köyünde bir evin temeli atılabilmiş değil.  Onların yakasından tutup hesabını sormak boynumuzun borcu” dedi.

CHP ÖRGÜTÜ KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Önümüzdeki süreçte de Malatya’nın sorunlarını gündeme getirmeye, örgütlerimizle birlikte çözüm bulmaya çalışacağız. Pandemi dönemini yaşadık. Burada CHP bir iktidar partisi gibi çalıştı. Kimse maske dağıtamazken CHP kendi imkanlarıyla bütün Malatya’ya maske dağıttı. Bütün Malatya’ya siperlik dağıttı. Malatya’da nerede bir mağdur varsa onun sorunlarını gidermeye çalıştı. Örgütümüz adeta burada Büyükşehir Belediyesi’nin diğer belediyelerin, iktidar partisinin hatta valiliğin yapmadığı şeyleri yaparak bütün Malatya’ya güven verdi. Bütün Malatya’nın yanında oldu.”ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler