Koronavirüs Kan Yoluyla Bulaşmıyor

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın Kan stoklarında ki olası azalmaya karşı Vatandaşları kan merkezlerine davet etmesi üzerine açıklamada bulunan Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Malatya olarak 15 hastanenin kan ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek “Koronavirüs öncesinde günlük 110 – 130 ünite kan bağışı alıyorduk şuanda bu sayı % 25’lere kadar düştü” dedi.

Virüs’ün kanla bulaşmadığına dikkat çeken Başkan Soylu “Vatandaşlarımız şunu özellikle bilsinler Koronavirüs kan yoluyla geçmiyor. Kan merkezlerimiz oldukça hijyenik. Bir gün hepimize bize olmasa bile sevdiklerimize kan lazım olacak bu nedenle Fuzuli, Belediye ve Sağlık İl Müdürlüğünde ki Merkezlerimizde vatandaşlarımız kan verebilirler. Unutmasınlar ki kan vermek aynı zamanda Kan dolaşımını da düzene bindirecektir.” diye konuştu.

Koronavirüs salgınıyla birlikte ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Başkan Soylu malumunuz önümüz Ramazan şuanda gerek ihtiyaç sahibi olan gerekse işsiz kalmış ailelere yardımlarımızın ulaşabilmesi açısından bizlere giyecek, gıda, temizlik ürünü yardımlarında bulunulursa çok seviniriz.  Bizler bu yardımları Elazığ – Malatya depreminden etkilenip şuanda çadırlarda kalan, koronavirüs salgınından dolayı işsiz kalmış ihtiyaç sahiplerine Kızılay Yönetim Kurulumuz, Kızılay Genç Gönüllüleri ve Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarıyla ulaştırıyoruz” dedi.

Yalçın “Bir Kan Bir Hayat Demektir”

Türk Kızılay’ Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Umut Yalçın ise Kan bağışının ne kadar önemli olduğunu belirttiği konuşmasında” Bir Kan Bir hayat demektir. Türk Kızılayı olarak kan ihtiyacı böyle önemli bir süreçte daha büyük önem arz ediyor. Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. İnanıyorum ki Malatyalı hemşerilerimiz Kan bağışında her zaman olduğu gibi rekor bir bağış yapacaktır. Bu gün başka hayatların kurtulmasına vesile olanlar yarın ihtiyaçlarında kendilerine de zamanı geldiğinde Kan merkezimizden Kan ihtiyacını karşılayabilecekleri unutulmamalıdır. “

Kaynak:Manşetmalatya

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler