Kiraz: Çiftçiler Borçları Nedeniyle İcra Takibine Alındı

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, çiftçilerin borçları nedeniyle icra takibine alındıklarını belirterek "çiftçiler her yerde icra takibine uğradı. Tarım Kredi ve DSİ çiftçi borçları için takibe başladı" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyetine, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Başkanları ve il yöneticileriyle birlikte  hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Kongresini yaparak Cemiyet yönetimine hayırlı olsun diyoruz. Malatya Gazeteciler Cemiyeti yerel basınımızın öncü kuruluşudur. Rahmetli Haydar Başkanımızın bıraktığı cemiyeti daha iyi yerlere getirmek için çalışıyorlar. Kendilerine başarılar diliyoruz" dedi. 

Malatya'da çifçilerin bir yandan borçlarıyla mücadele ettiğini bir yandan ise icra takipleriyle uğraştıklarını belirterek "Tarım kredi kooperatifi icra kanunlarınında dışına çıkarak icra edilemez denilen çiftçinin üretinm araçlarına icra koyup takip yapıyor. DSİ ye Sulama Birlikleri de alacaklarını tahsil etmek için icra takibine başladılar. Köylülerimiz çiftçilerimiz pandemiyle uğraştıkları şu günlerde icra takibiyle uğraşmaları son derece üzüntü vericidir. Çiftçilerimiz borçlarını öder, mutlaka özer. Ama ödeyemez duruma gelmiş isede bunlara icra takibi yapmak doğru değildir. Çiftçiye icra kanunlarını uygulamak son derece düşündürücüdür. Tarım Bakanlığını icraları durdurmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 

Sultansuyu Harasındaki kiralama ve özelleştirmelerde kamu yararı olmadığını da kaydeden Kiraz, "bu işin peşini bırakmayacağız. Sultaysuyu arazileri müteahhitlere, özel şirketlere tahsis edilemez. Bu konuda çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP İl Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanlarına teşekkür eden MGC Başkanı Vahap Güner, CHP yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Sayın Başkanımız  Cemiyetimizin çalışmalarını yakından takip ediyor.  İl sorunlarına duyarlılık gösteriyor, yanlış gördüklerini ifade ediyor. Çiftçiler konusunda söyledikleri gerçekten düşündürücü. Geçenlerde Cemiyete gelen bir arkadaşımız 300 liralık su borcu için ailecek icaraya verilmişler. Burada yetkililere ulaşmaya çalıştık, DSİ  Sulama Birliği yöneticilerine ulaşmak mümkün olmadı. Avukata ulaşamadık, hiç kimseye ulaşamadık. Sulama suyu borcu için insanları bu derece mağdur etmek haksızlık. Bu nedenle Başkanımızın söyledikleri dikkate alınarak tedbir alınmaldır" diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler