Keskin: “Esnafımızın Sorunlarımızı Bakanımız Pekcan’a İlettik”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar  Konfederasyonu (TSEK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın video konferans sistemi ile TESK Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek esnaf ve sanatkarların  taleplerini dinlediğini bildirdi.

 

Keskin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ına esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunları ve beklentilerine ilişkin talepleri aktardıklarını ifade ederek, “Esnafımızın pandemi sürecinde yaşadığı sorunları, çözüm önerilerini ve taleplerimizi esnaf dostu Bakanımıza ilettik. Malatya esnaf ve sanatkarlarımızın taleplerini de ilettik” dedi. Keskin,  “İlimizde meydana gelen deprem sonrasında ilimiz mücbir sebep ilan edilmiş ve vergiler ve SGK primleri, gelir,  stopaj vergileri, Damga Vergisi,  KDV, MTV ertelenmişti. Mücbir sebep halinin iler bir tarihe ertelenmesini, uzun vadeye yayılmasını bir kez daha talep ettik. Ancak söz konusu ödemelerin devletin belli bir fonundan karşılanmasını da ilettik.” şeklinde konuştu.

 

Keskin şu bilgileri paylaştı, “Sayın bakanımızdan 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi talebinde bulunduk. Bu dönemde zaten zor durumda olan esnafların ticaret sicili bozuldu. Esnaflarımız için etkin bir sicil affı getirilmesini de gündeme getirdik.  Yine, esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarının da yeniden yapılandırılmasını talep ettik.  Esnafımıza bu süreçte sahip çıkan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,  Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e,  Halk Bankası genel Müdürü  Osman Arslan’a, Halk Bankası Bölge ve Malatya Şubesi yönetici ve çalışanlarına teşqekkür ediyoruz. Bu vesile ile Ramazan bayramının hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler