Güner: Kayısı Üreticisi Bu Fiyatlara Sahip Çıkmalıdır

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Cumhuriyet tarihinden bu yana Devletin ilk defa kayısıya 3 doların üzerinde alım fiyatı vererek Toprak Mahsülleri Ofisi aracılığıyla alım yaptığını belirterek “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu fiyatları verenlere ve alım yaptıranlara teşekkürü bir borç biliyoruz. Devlet görevini yapmıştır, şimdi kayısı üreticileri bu fiyatlara sahip çıkarak ürünlerini öncelikle TMO’ya vermelidir” dedi. 

 

Malatya Basını olarak, kayısıya taban fiyat verilmesinden dolayı mutlu bir gün yaşadıklarını ifade eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “Malatya’da siyasetçilerimiz, Belediye Başkanlarımız ve Oda Başkanlarımız iki yıldan bu yana yaptığı çalışmaların sonucunda, Devletimizin kuru kayısı alımı yapmasıyla Malatya tarihinde bir ilki başarmışlardır. Bunun yanında kayısıya verilen 3 dolar civarındaki fiyat daha da büyük bir başarıdır. Malatya tarihinde kayısı alımlarında üretici bu fiyatları şimdiye kadar görmemiştir. Türkiye Mahsülleri Ofisi tarafından açıklanan 21 lira ve 23 lira fiyatlar ortalama fiyattır. Alım fiyatları 1 Nolu kükürtlü kayısı da 26 lira, gün kurusunda ise 27.5 lira olarak belirlenmiştir. Böyle bir fiyatı kayısı üreticilerimiz şimdiye kadar hayal bile edememiştir. Bu gün hayeller gerçek olmuştur. Bu nedenle şimdi görev tüm kayısı üreticilerimize düşmektedir. Devletin verdiği bu fiyatlara sahip çıkmak kayısı üreticilerimizin görevi olmalıdır. Ellerinde ne kadar kayısı var ise TMO’ne vermeleri kayısımızın geleceği açısından son derece önemlidir” diye konuştu.

 

Malatya Milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarına, ESOB, TSO ve Ticaret Odası Başkanlarına tüm gayretleri için de teşekkür eden MGC Başkanı Vahap Güner “Malatya birlik ve beraberlik içerisinde bir hayali gerçekleştirmiştir. Şimdi gerçekleşen hayalimize hep birlikte sahip çıkarak kayısı fiyatlarında istikrarı sağlayarak Malatya’mıza ve ülkemize daha fazla döviz getirilmesi için çalışalım. Bu hayali gerçekleştirenler, Malatya’da her zaman saygı ve sevgiyle karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Kuru kayısı Fiyatları Ek’teki gibidir: 

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler