Çalık “2002 Yılından 2020 Yılına Kadar Her Alanda Reformlar Yaptık”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sağlıkta, sosyal güvenlikte, eğitimde, ulaşımda yapmış olduğumuz reformlar gibi ekonomi alanında yapmış olduğumuz çalışmalarda takdire şayandır” dedi. 
 
Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya İnşaat ve Müteahhitler Derneği’ni ziyaret etti. 
 
Ziyarette konuşan Malatya İnşaat ve Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Duyar, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. 
 
Dernek başkanı Duyar, derneğin 2015 yılında kurulduğunu anımsatarak, 120 üyelerinin olduğunu ifade etti. Duyar, son dönemde faiz oranlarından dolayı satışların artmaya başladığını da sözlerine ekledi. 
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Türkiye’nin çok önemli bir süreç yaşadığını ifade ederek, “Türkiye ekonomisi üzerinde oynanmak istenen oyunları hep birlik izliyoruz. Bu kapsamda da cumhurbaşkanımızın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın üstün gayretleriyle Türkiye ekonomisinin üzerindeki kara bulutları kaldırmak üzere hep birlikte mücadele ettik. Binlerce kere şükürler olsun; Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) ülkeleri içerisinde büyüme oranları itibariyle de en iyi ülkeler içerisindeyiz. Bu kadar yapılmak istenen darbe girişimlerine rağmen Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürdü” diye konuştu. 
 
Milletvekili Çalık, konutların yapımı ve yapımından sonra satışı ile ilgili her vatandaşın ev sahibi olması için 0,64’lük bir faiz oranıyla kamu bankalarının kredi verdiğini kaydeden Çalık, “0,64’lük faiz oranları ile vatandaşlarımız ev sahibi olabiliyorlar. Bizim temel hedefimiz; vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek. Bu vesileyle 2002 yılından 2020 yılına kadar her alanda reformlar yaptık” dedi. 
 
Çalık, ekonominin en önemli ayaklarından birinin de inşaat sektörü olduğuna dikkat çekerek, “Dünyanın en iyi firmaları bizde. Sizlerde hem Malatya hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Yaptığınız bina, ev, konut, kamu kurumlarında canlarımızı sizlere teslim ediyoruz. Özellikle depreme dayanıklı binaların yapılması ve hassasiyet gösterilmesi çok büyük önem taşıyor. Dünyada, Türkiye’nin adını duyurmaya vesile olan bir meslek grubuyla bir aradayız” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler