Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ek gündem maddelerinin gündeme alınmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan Expo 2028 hakkında bir konuşma yaptı. Başkan Gürkan, “Expo 2028’in Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Expo milletler camiasının sergisidir. Uluslararası şehirlerin, kültürlerinin, geleneklerinin, göreneklerinin, yaşam şekillerinin, mimari örneklerinin o bahçeler vasıtasıyla sergilenmesidir. Expo’nun kuruluş tarihi 1851 yılıdır. İlk olarak Londra’da gerçekleştirilmiştir. 6 milyon katılım olduğu söyleniyor. Daha sonra Fransa Paris’te yapılan Expo’da Eyfel Kulesi sembolü de o şekilde yapılmış. Biz Expo’nun yapılacağı 59. şehir olacağız. Bu da Malatya’nın dünya ülkeleri arasında ilk 59’da olması açısından önemli bir girişimdir. Expo’nun Malatya ve Türkiye tanıtımı anlamında önemli görev ifa edeceğine inanıyorum” diyerek, lansmana katılan bütün katılımcılara bir kez daha teşekkür etti. 

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Karakaş, Pütürge ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı yaptığı konuşmada, “Pütürge ilçemize yapılan hizmet ve yatırımlardan ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, Bakanlarımıza ve bütün bürokratlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. 

Expo 2028 Malatya hakkında söz alan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, EXPO 2028 Lasmanından dolayı teşekkür ederek, “Expo 2028 lansmanının Türkiye’ye değil, dünyaya yapılan tanıtımından dolayı şahsınıza ve ekibinize, Hekimhan halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Expo’nun Malatya’da yapılmasında çok büyük emekler verdiniz. Bizler de her zaman sizin yanınızda olacağız, hep destek vereceğiz, iyi ki varsınız. Size tekrardan teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.  Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Alabaş da Expo 2028’in Malatya için büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek, lansmandan dolayı da teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Fethi Kütan ise, Akçadağ için yapılan ulaşım desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bazı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı Meclis toplantısı ll. birleşiminin ise 16 Aralık Cuma günü saat 15.00’de yapılmasına karar verildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler