Başkan Gürkan, Yenilenen Sümerpark’ta Vatandaşlarla Hasbihal Etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonrasında yeni bir çehreye kavuşan Abdullah Gül (Sümerpark) parkında;

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile park çevresinde oturan vatandaşların katıldığı bir hasbihal programı gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,

Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 

Parka gelişi sırasında kurban kesilerek karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, program yerine geçene kadar, parkta bulunan vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi. 

Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması noktasında birçok çalışmalarının olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘

Abdullah Gül (Sümerpark) yaklaşık 85 dönümlük bir alan bunun 50 dönümlük alanı tahrip edilmiş durumdaydı. Park Bahçeler Daire Başkanlığımıza vermiş olduğumuz görevlerle,

parkın yaşanabilir toplumla bütünleşen ihtiyaçlarına uygun bir yapı formatına bürünmesi noktasında, yapılan proje çalışmalarıyla toplumun her kesiminin rahatlıkla erişebileceği ve her kesimin ihtiyaç duyduğu açık hava sportif alanları,

yürüyüş alanları, kafeteryaları, anfi tiyatrolar gibi sosyal alanların tümü yenilendi.

Malatya genelinde yapmış olduğumuz çalışmalarla Malatya’nın yeşil dokusunu artırmayı hedeflemekteyiz.

Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’yı yeniden yeşil Malatya ismine layık olması adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.

Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlamak için bütün paydaşlarımızla birlikte el ele vererek çalışacağız. Parklarımızı hep birlikte temiz tutalım. Çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.” dedi. 

BtcTurk Yeni Malatya Spora da başarılar dileyen Başkan Gürkan, “Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve bugün yeniden başlayacak olan

Süperlig maçlarında BtcTurk Yeni Malatya Sporumuza kalan maçlarında başarılar diliyorum” dedi.   

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Böyle bir ortamda böyle güzel bir gün ve böyle bir organizasyon sonrası Malatyalı hemşerilerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum.

Özellikle bu parkın bu şekil yenilenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Daire Başkanlığına teşekkür ediyorum.

Geçen yıl yine Başkanımızla birlikte bu parkı gezerken eleştirdik, parkın her tarafının kapandığını ve vatandaşların sıkıntı çektiğini söyledik. Başkanımız da bir yıl içinde burayı yeniden düzenleyeceklerini söylediler.

Pandemi süreci olmasına rağmen burayı bitirdiler. Başkanımızın iyi yaptığı şeyleri takdir edeceğiz. Yanlış olduğu zaman da bunu da dile getireceğiz ” ifadelerine yer verdi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mesut Samanlı, “Korona virüs süreci ile Sümerpark ve bu tür yerlerin kıymetini çok iyi anladık.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın ve sağlık çalışanlarının yoğun mesaileri ile kontrol altına alındı.

Selahattin Gürkan Başkanımızın bugüne kadar Malatya’ya kattıklarını anlatsak sabaha kadar programda kalırız. Burada çok kısa bir sürede aksamalara neden olmadan ciddi emekler çalışmalar oldu.

Malatyalının Selahattin Başkan’dan beklentisi yüksek, inanıyorum hepsini karşılayacak. Bizlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapılan çalışmalara her zaman destek vermeye gayret göstereceğiz.

Yapılan çalışmalar dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise, “Başarı, hizmet her zaman alkışı hak ediyor. Yapılan çalışmalar ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibinin emekleri ve hizmetleri daim olsun.

Yenilenen Parkımız tüm hemşerilerimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan Millet Bahçesine de nasip olursa Kasım ayında kavuşacağız” dedi.  

Pandemi sürecinde bütün dünyaya birlik ve beraberlik noktasında örnek olduklarını belirten Koca, “Türkiye olarak korona virüs salgınına karşı el ele büyük bir başarı sergiledik. Tüm dünyaya maske üretimi ve yardımı gerçekleştirdik.”  ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, parkta toplanan vatandaşlarla karşılıklı hasbihal ederek, parkla ilgili anılarını anlattı.

Vatandaşların talep ve önerilerini de dinleyen Gürkan, bu öneri ve talepleri dikkate aldıklarını belirterek çalışmalarını buna göre şekillendireceklerini söyledi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) müzik öğretmenleri de program süresince birbirinden güzel Malatya türküleri seslendirdi.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler