Başkan Gürkan, Maski Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Aydın Baruş ile birlikte MASKİ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret edip incelemelerde bulundular. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Aydın Baruş ile birlikte MASKİ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret edip incelemelerde bulundular. 

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili Genel Müdür Mehmet Mert’ten bilgiler alan heyet, MASKİ personelleriyle de bir araya geldi. 

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, 13 ilçede 718 mahalle de 1600 sokakta (mezra) hizmet ve yatırımlar yaptığını söyledi. 

Yapılan hizmet ve yatırımların zor koşullar altında yapıldığına dikkat çeken Başkan Gürkan, “Zor arazi şartları, elverişsiz koşullar gibi birçok neden olmasına rağmen büyük bir gayret ve çabayla hizmetin en kalitelisini insanlarımıza götürüyoruz. Dünya gündeminde olan iklim değişikliği ve kuraklığın Malatya’da da olmasına rağmen vatandaşlarımıza su sıkıntısı yaşatmadık. Meteoroloji Bölge Müdürü ile yaptığımız görüşmede, yağış miktarı olarak Malatya’nın yıllık ortalaması metrekareye 383 kilogramdır. Bu sene yağan yağmur 170 kilogramdır. Yani normal ortalamanın yarısından daha aşağıdadır. Bu şartlarda şehir merkezimiz, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde su sıkıntısı olmadı. Diğer ilçelerimizde de mevcut kaynaklarımızda ki kuraklık nedeniyle azalma ve pandemi nedeniyle kırsal bölgelerde ki nüfus artışına rağmen MASKİ Genel Müdürlüğümüz çok iyi çalışmalar gerçekleştirdi. Kuraklığa rağmen vatandaşlarımıza suyu ulaştırdık. Ancak vatandaşlarımızın da su tasarrufu konusunda duyarlı olmaları gerekiyor. MASKİ Genel Müdürlüğümüz çok başarılı işler çıkarıyor. Arızalara anında müdahale konusunda da hassasiyet gösteriyor. Bizler vatandaşımıza hizmet etmekle sorumluyuz. Tüm mesai arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

VALİ BARUŞ: “YAPILAN HİZMETLER TOPRAĞIN ALTINDA KALDIĞI İÇİN GÖRÜNMÜYOR”

MASKİ Genel Müdürlüğünü ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Malatya Valisi Aydın Baruş, “Altyapı, vatandaşın refahını en fazla etkileyen hizmetlerdir. Sağlıklı içme suyuna kavuşmayan bir evde oturmanın anlamı yoktur. Aynı şekilde evdeki atıksuların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden uzaklaştırılması çok önemlidir.  Dolayısıyla MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu hizmetler vatandaşı doğrudan etkiliyor. Ancak yapılan hizmetler toprağın altında kaldığı için görünmüyor. Fakat vatandaş hizmeti noksan gördüğünde hemen telefona sarılıyor. Eksikliği gördüğü zaman MASKİ’nin çalışmalarının ne manaya geldiğini anlıyor. Sizlerin etkin bir şekilde çalışmanız vatandaşın hayatını etkiliyor. Bunun bilincinde olarak çalıştığınızı görüyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler