Başkan Gürkan, 4. Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliğine Katıldı

Malatya Yerel Dernekler Federasyonu (MA-DEF) tarafından organize edilen 4. Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği yapıldı. 

Malatya Yerel Dernekler Federasyonu (MA-DEF) tarafından organize edilen 4. Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği yapıldı. 

Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği’ne katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Ülkede birlik, beraberlik ve dayanışma ihdas etmek istiyorsak mahalleliliği öne çıkarmamız gerekiyor. Bizim derdimiz bu memleketin birliği ve beraberliğidir” dedi. 

Başkan Gürkan Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği programında yaptığı konuşmasında, mahallelilik projesinin önemine değinerek, “Türkiye’ye teşmil edilen mahallelilik projesi de Battalgazi’deyken çıkmıştır. İlk mahallelilik projesi de Büyük Hüseyin Bey ve Küçük Hüseyin Bey mahallelerinde başladı. Mahalle olgusunda, mahallenin komşusu, mahallenin berberi, mahallenin kahvehanesi, mahallenin kasabı, mahallenin manavı önemli unsurlardır. Bunlar ticari bir esnaf gibi görünür ama onlar mahallenin güvenlik sigortalarıdır. Mahallenin çocuğuna biri dokunursa onlar müdahale ederler. Mahalle ile ilgili bir sıkıntı olduğu zaman o sıkıntının giderilmesi gayreti içerisinde olurlar. Bu programı düzenleyen derneğe amacı doğrultusunda faaliyet gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Yakınca’da bu birlik ve beraberliği gördüm. Bizim derdimiz bu memleketin birliği ve beraberliğidir. Bize projen nedir diye sorduklarında hiçbir projemiz yoktur dedik. Biz tek bir projemiz var sosyal entegrasyon projesi dedik.  Proje yapılır. Hakikaten Malatya’nın trafik, altyapı, üstyapı sorunları çözülmüş, sosyal ve kültürel anlamda her türlü sorun bir sene sonra bitmiş olacak. Demek ki doğru ve dürüst hareket edersek hiçbir problemin kalmayacağını ifade etmek istiyorum. Allah birliğinizi, beraberliğinizi, dirliğinizi, düzeninizi bozmasın diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, sünnet olan evlatlarımıza da hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler