Arguvan Lisesi- Kariyer Günleri

Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı, Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin birlikte organize ettiği Kariyer Günleri yoğun bir katılımla tamamlandı.

Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı, Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin birlikte organize ettiği Kariyer Günleri yoğun bir katılımla tamamlandı.

Programa Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş,Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Karaçam, Rus-Türk İş Adamları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan, Arguvan İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva, Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay Dr. Ekrem Tuncer ve eşi Güllü Tuncer, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Arguvan'da ilk defa düzenlenen Kariyer Günlerine konuşmacı olarak İstanbul'lu İş İnsanı Fizik Mühendisi Ali Kılıç, Emekli Hakim Ruhi Özdemir, Çağdaş Eğitimci Nazmi Arıkan, Baugen İlaç ve Kimya Genel Müdürü Kimyager Ata Akbal, Avukat Çağın Özdemir,  Mimar Ezgi Kalender, Klinik Psikolog Meryem Zeynep Özdemir, Pilot, Endüstri Mühendisi Hakan Özçiçek, Eğitim Teknolojileri Uzmanı Nazlıcan Lüle Ercan, Yazılım Mühendisi Hazal Eroğlu, Ressam- Heykeltıraş Turgay Baltacı, Sanatçı Mahir Yiğitler, Diş Hekimi ve Çene Cerrahisi Uzm.Dr. Çiğdem Özçamur, Tıp Öğrencisi Cem Yılmaz, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Gençlik Komisyonu Başkanı Çağlar Kılıç katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş" Arguvan çağdaş, demokrat, aydın, okur- yazarı çok olan, çok sayıda bilim insanı yetiştirmiş bir ilçemizdir. Bugün burada düzenlenen etkinlik çocuklarımız için çok faydalı olacaktır.  Kendilerine meslek edinecekleri bu yolda bugün yapılacak olan sunumlar çok değerli ve kıymetlidir. Biz Arguvan Belediyesi olarak, kaymakamımız, ilçe millî eğitim müdürümüz, okul müdürlerimizle ve öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri ve daha başarılar olabilmeleri için her konuda işbirliği yapıp birlikte çalışıyoruz. Bizler eğitime gidecek türlü desteğe olumlu bakıyoruz, eğitime faydası olacaksa elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, bugün il dışından gelerek çocuklarımıza yol gösterip yeni ufuklara açacağınız için hepinize çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Karaçam;  "Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı olarak 1995 yılından bu yana iki ana temel üzerinden faaliyetimizi yürütüyoruz. Bunların ilki kültürümüz, ikincisi eğitim faaliyetlerimizdir. Bugün hepsinin kesiştiği noktada olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Bugün başarıya kavuşmuş meslek mensuplarıyla sizleri buluşturup onların bilgi ve tecrübelerini sizlere ulaştırmak maksadıyla bir araya geldik. Arguvan Vakfı olarak sizlerden istediğiniz, sevdiğiniz ve ilgi duyduğunuz bölümü okuyarak en az 1 üniversiteyi bitirip, severek yapacağınız bir işin eğitimini aldıktan sonra o alanda ilerlemeniz olacaktır. Bunu gerçekleştirdiğinizde başarınız vakfımız ve tüm Arguvan’lılar için gurur vesilesi olacaktır.  Sizden isteğimiz başarılı olmanız, önünüze hedefler koymanız ve bunun için çaba sarf etmenizdir” ifadelerini kullandı.

Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay; “Hayat bazen karşınızda durur ve tercih yapmanızı ister. Bugün alacağımız kararlar yarın ki hayatınıza etki edecektir. Şu an karşımızda her şeyi sorgulayan, merak eden, bilgiye ulaşmanın kolay olduğu bu çağda ulaştığı aradığı her bilgiye ulaşan gençlerimiz var. Şu an Z kuşağı ile karşı karşıyayız.  Neyi hissettiklerini, neyi sevdiklerini, anlayarak o şekilde eğitim verilmeliyiz. Öğrencilerimiz konuşmacılarımızın mesleki tecrübelerini, deneyimlerini, dinleyerek bugün çok kıymetli bir karar alacaklar. Alınan kararların ne kadar önemli olduğunu 5-10 yıl sonra göreceklerdir. Kararlarınızı isabetli olmasını temenni ediyorum. Belediye başkanımıza, vakıf yönetimimize,  iş insanlarınıza eğitim alanında vermiş oldukları destekten dolayı kendilerine saygılarımı sunuyorum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler