ANKARA DERNEKLER BİRLİĞİ’DEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

Ankara Dernekler Birliği Başkanı Battal Yıldız ve beraberindeki dernek başkanlarını makamında kabul eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, birlik başkanı ve dernek başkanlarıyla istişarelerde bulundu.

Ankara Dernekler Birliği Başkanı Battal Yıldız ve beraberindeki dernek başkanlarını makamında kabul eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, birlik başkanı ve dernek başkanlarıyla istişarelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Ankara Dernekler Birliği Başkanı Battal Yıldız, 6 Şubat 2023 depremlerinden dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, depremin ilk gününden beri gösterdiği çaba ve gayretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. 

Yıldız, “Malatya ilçe ve köy dernek başkanlarımızla birlikte geldik. Bildiğimiz üzere bir deprem yaşadık. Malatya’mız dâhil 11 şehrimiz maalesef büyük zarar gördü. Sizlerin huzurunda Malatyalı hemşerilerimize çok geçmiş olsun diyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyoruz. Büyük bir yıkım oldu. Kolay bir süreç değil, zor bir süreç. Malatya’mızda deprem sürecinden dolayı sizlere dernek başkanlarım ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Maksimum emek göstererek Malatyalı hemşerilerimizin yaraların sarmaya gayret gösterdiniz. İnşallah bundan sonraki süreçte de hızlı bir şekilde sorunlar çözülür” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaşanan depremin yaralarının birlik ve beraberlik içerisinde sarılacağını söyledi. Başkan Gürkan, “Malatyalılar Derneği’ni, dernek yöneticilerini burada görmekten büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. 6 Şubat tarihinde vuku bulan depremlerle ilgili Malatyalı hemşerilerimiz gerek buradakiler, gerek il dışındakiler ve gerek ise yurt dışındakiler hakikaten Malatya'ya özel bir hassasiyet ve hususiyet gösterdiler. Bu anlamda Malatyalı dernek yöneticilerimizin özellikle il dışı ve yurt dışında bulunan derneklerimizin Malatya'ya göstermiş oldukları hususiyetten ve yardımlarından dolayı müteşekkir ediyorum. Sizin de ifade ettiğiniz gibi asrın felaketini milli birlik ve dayanışma sağlayarak, yaraları hep birlikte saracağız. Hep birlikte bu şehri tekrar ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler