Altın Fiyatları Rekor Kırdı !

Altın fiyatları 13 Nisan Pazartesi yani haftanın ilk işlem gününde Genel olarak geçtiğimiz hafta değer kazanan ve haftayı yukarı yönlü seyirle tamamlayan altının gram fiyatı yeni haftaya rekor kırarak başladı. Geçen haftanın son işlem gününü 363 lira seviyesinden kapatan gram altın fiyatları yeni haftada 367 lira seviyesinden başlayarak rekor kırdı. Ardından gerileyen altının gram fiyatı serbest piyasada saat 09.30 itibariyle 366 lira seviyesinden işlem görüyor.

Koronavirüs salgını ve küresel piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle altında alımlar devam ediyor. İstikrarlı bir şekilde yükselişini sürdüren gram altın bu haftaya da yükselişle başladı. Hem yatırım hem de hediyeleşme aracı olarak tercih edilen çeyrek altın 600 lirayı aşarak tarihi zirveyi gördü.

Serbest piyasada altın fiyatları ise şöyle oluştu: 24 ayar gram altın 367 lira, çeyrek altın 603 lira, yarım altın 1207 lira, tam altın 2366 liradan satılıyor.

Çeyrek altın fiyatları öğle saatleri itibariyle güncellendiği için bir önceki işlem gününün rakamsal değerleri üzerinden serbest piyasada işlem görüyor. Anadolu Ajansı’nın geçtiği son verilere göre çeyrek altın alış fiyatı 585 TL, satış fiyatı ise 590 TL olarak belirlendi. Yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden olan çeyrek altın da gram altına bağlı olarak artış yaşayan ürünlerden olmuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler